Over Het Camerahuis

Wie zijn wij?

Het Camerahuis is een high-end cinema camera rental gevestigd in Rotterdam, opgericht door Gijs Wilbers in 2023. Het Camerahuis heeft als doelstelling om de film- en televisie-industrie in Rotterdam en omstreken verder te professionaliseren en te laten groeien. Behalve ondersteuning van gevestigde makers in high end materiaal, willen wij ook graag nieuwe makers helpen met het realiseren van hun filmprojecten.

Het Camerahuis biedt goede service en apparatuur tegen een aantrekkelijke prijs. We kennen de camera's (en extra's) die wij verhuren door en door. Je kunt dus altijd bij ons terecht met vragen of voor advies. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om de spullen te testen op onze testbaan, voorafgaand aan je shoot.

Omdat we pas net zijn begonnen, zijn we nog volop in ontwikkeling. Ook ons aanbod en de website zullen de komende tijd nog in ontwikkeling zijn. Als je suggesties hebt voor het assortiment, dan horen wij het graag.

Over de oprichter

Gijs Wilbers is een geboren en getogen Rotterdammer. Sinds hij in 2016 afstudeerde aan de Nederlandse Filmacademie in Amsterdam, is hij werkzaam als cameraman voor uiteenlopende projecten; van videoclips tot documentaires. Sinds 2019 woont (en draait) hij weer in Rotterdam, waar hij al snel het gemis van een professionele camera rental opmerkte. Daarom is hij nu Het Camerahuis begonnen.